PEMANFAATAN KULIT KACANG TANAH (Arachis hypogeae) UNTUK MEMBUAT MINYAK AROMATIK SEBAGAI PETUNJUK PRAKTIKUM PADA BAB BIOTEKNOLOGI

Penulis

  • Lilik Mawartiningsih

Kata Kunci:

Aromatic Oil, Groundnut Skin

Abstrak

Instructions lab at the high school level (school SMA) on the subject of biotechnology is one of the practical guide developed by using other organisms to produce a new product that can be useful for daily life hari.Masalah in this study, namely how the compounds exist in peanut skin, and how the process of making aromatic oil from peanut skin waste?. This type of research is experimental. From the third experiment result using ethanol blend, groundnut peanut powder, and aquades with 50 ml: 5 gr: 50 ml, gives the desired result of producing aromatic oil.

Unduhan

Data unduhan belum tersedia.

Referensi

Kikuzaki, dkk. Antioxidant Properties of Fenolic Acid and Its Related Compounds. Journal of Agricultural and Food Chemisrty.2002,50 (7),2161-2168
Mulyasa 2007.menjadi guru profesional: menciptakan pembelajaran kreatif dan menyenangkan.
Prastowo, A. 2011. Panduan Kreatif Membuat Bahan Ajar Inovatif. Yogyakarta: DIVA Press.
Prentis, S. 1990. Bioteknologi. Jakarta: Erlangga.
Yuliastiny,dkk.2011.Jurnal Teknik Kimia Indonesia.Vol.10, No. 3, 2011,112-119

Diterbitkan

2017-11-27

Cara Mengutip

Mawartiningsih, L. (2017). PEMANFAATAN KULIT KACANG TANAH (Arachis hypogeae) UNTUK MEMBUAT MINYAK AROMATIK SEBAGAI PETUNJUK PRAKTIKUM PADA BAB BIOTEKNOLOGI. Jurnal Teladan: Jurnal Ilmu Pendidikan Dan Pembelajaran, 2(2), 125–134. Diambil dari http://journal.unirow.ac.id/index.php/teladan/article/view/26